Wandelroute langs beelden in 's-Gravenzande

In de periode dat de gemeente 's-Gravenzande nog zelfstandig was ben ik gevraagd om met een team beelden aan te kopen voor de openbare ruimte in 's-Gravenzande met als doel om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Een ander belangrijk aspect was om de bevolking kennis te laten maken met kunst van hedendaagse Nederlandse beeldhouwers.

Op dit moment staan er ruim 25 beelden in 's-Gravenzande/Heenweg.
Veel leerlingen komen in 's-Gravenzande en zien ze op straat staan maar hebben geen flauw idee wat er bij het maken van een beeld komt kijken.

Inmiddels heb ik met kleine én grote groepen belangstellenden 'kunstwandelingen' gemaakt langs een aantal beelden waarbij ik informatie geef over de kunstenaar,de vormgeving en het materiaalgebruik.

Het is steeds weer leuk om te zien dat mijn medewandelaars al tijdens de rondleiding met 'andere ogen' naar de beelden gaan kijken.

Duur: 2 lesuren ( "uit en thuis" )
Kosten: € 100 (bij meerdere groepen geldt een gereduceert tarief)
Begeleiding: de leerkracht en liefst één ouder


Niveau: Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, Speciaal onderwijs, Gymnasium bovenbouw, Gymnasium onderbouw, HAVO bovenbouw, HAVO onderbouw, VMBO bovenbouw, VMBO onderbouw, VWO bovenbouw, VWO onderbouw, SBO, SO